Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
Έως 30-6-2017 η έκθεση με έργα στα μαθήματα της τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών
17-5-2017: Επίσκεψη στον Μυστρά
18-5-2017: Η Γ΄ τάξη παρασκεύασε σαπούνι!
Δημιουργώντας έναν μικρό κήπο στο σχολείο μας
10-5-2017: Ένα παιχνίδι για την υγεία
28-4-2017: Επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη
4-4-2017: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στην Μονεμβάσια
Εκδρομή στη Λευκάδα και τα Ιωάννινα
28-3-2017: Η Β΄ Γυμνασίου στη βυζαντινή γειτονιά
24-3-2017: Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
11 Mαρτίου 2017: Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Κ. Καραθεοδωρή
10-3-2017: Η Γ΄ τάξη παρακολούθησε πειράματα φυσικής
6/3/2017: Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό
15-2-2017: Επίσκεψη σε οινοποιείο στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος
3-2-2017: Εκδήλωση για τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για ΕΠΑΛ- ΝΕΟ!

       Για να διαβάσετε τις οδηγίες για την Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑΛ, πατήστε εδώ.

'Εκθεση έργων μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας

    Από τις 27 έως 30 Ιουνίου εκτίθενται στον χώρο του σχολείου μας τα έργα των μαθητών/τριών στο μάθημα της Τεχνολογίας (Υπεύθυνος: Σαμψώνης Στέλιος). Πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης για επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι!

   Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης για το επικίνδυνο  διαδικτυακό παιχνίδι "Μπλέ φάλαινα", πατήστε εδώ.

30-6-2017: Γιορτή αποφοίτησης στο προαύλιο του σχολείου μας

    Η  εκδήλωση αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, στις 20.30, στο προαύλιο του σχολείου με συναυλία της ορχήστρας-χορωδίας του σχολείου με τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου. Πατήστε εδώ, για να δείτε έργα που δημιούργησαν οι μαθητές με την ευκαιρία της  συγκεκριμένης εκδήλωσης.

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Προγράμματα

Η παρουσίαση του προγράμματος "Ονομάτων επίσκεψις"

 

     Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στις 8 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα "Ονομάτων επίσκεψις". Τα μέλη της ομάδας μίλησαν για τους στόχους και τις δραστηριότητες του προγράμματος, ενώ παρουσίασαν μικρό δείγμα από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος η χορωδία και ορχήστρα του σχολείου ερμήνευσε κάποια από τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις για τις μετονομασίες αιθουσών, ενώ συμπράττοντας με μαθητές του ΕΠΑΛ Σπάρτης, συνέβαλε στην παρουσίαση μονόπρακτου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου" με συμμετοχή σχολείων της Λακωνίας. Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι Ι. Κονδυλόπουλος, Μ. Παπαποστόλου και Π. Παπασταθάκη. Και του χρόνου!

Πολιτιστικά προγράμματα σχολικού έτους 2016-7

 

       Κατά το σχολικό έτος 2016-7, υλοποιούνται στο σχολείο μας τα παρακάτω πολιτιστικά προγράμματα:

       1. "Ψηφίδες τοπικής ιστορίας: η αμπελοκαλλιέργεια στην παράδοση της Λακωνίας". Υπεύθυνος: Βαλκανάς Γεώργιος. Συμμετέχει: Χονδροπούλου Νικολέττα.

       2. "Ψηφίδες τοπικής ιστορίας: Λάκωνες αγωνιστές στον αγώνα της Εθνεγερσίας". Υπεύθυνη: Μεταξία Παπαποστόλού. Συμμετέχει: Βαλκανάς Γεώργιος.

       3, "Ονομάτων επίσκεψις:  Μια περιδιάβαση σε εκπροσώπους της τέχνης και του πολιτισμού μας". Υπεύθυνος: Ιωάννης  Κονδυλόπουλος. Συμμετέχουν: Παπαποστόλου Μεταξία, Παπασταθάκη Παναγιώτα.

                                                    

Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Εορτασμό υπέρ της διαφορετικότητας

 

      Και τη φετινή χρονιά, η πρόληψη κατά της σχολικής βίας βρήκε πρόσφορο έδαφος στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος". Κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν, να μάθουν, να εμπνευστούν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ως αποκορύφωμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα συμμετοχής σε μία ευρωπαϊκή εκδήλωση. Ειδικότερα συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Εορτασμό υπέρ της Διαφορετικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου και του θεσμού του eTwinning (9 Μαΐου 2016). Η συμμετοχή του σχολείου μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κατάφερε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο των σχολείων που συμμετείχαν, στο σύνολό τους 21 (πανελλαδικά και με τη χρήση της Αγγλικής Γλώσσας). Η συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών με την καθηγήτρια υπεύθυνη δράσης & πρόληψης του σχολείου κ. Ιωάννα Πασταρματζή ήταν άψογη, τόσο μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων όσο και μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλή συνέχεια!     

      Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το πρόγραμμα:

 

Περισσότερα...

Μαθητές μας συμμετείχαν σε Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

 

     Την Παρασκευή 15/4 και Σάββατο 16/4 2016 πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης της Περιφερείας Πελοποννήσου, στα κτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Οι Αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με συντονίστρια την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, κ. Ελένη Βολονάκη, σε συνεργασία με τους εξής φορείς:

Περισσότερα...

Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μας στο Βόλο

 

        Τα εφετινά μας πολιτιστικά μας προγράμματα κορυφώθηκαν με την τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο και το Πήλιο. Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παπαποστόλου Μ., Ντελή Ε., Κοτρότσου Χρ. και Βαλκανά Γ., επισκέφθηκαν χώρους που σχετίζονταν με το περιεχόμενο και τους εκπαιδευτικούς στόχους των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2015-6. Από το Μουσείο Θεόφιλου και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα έως την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και από την όμορφη Πορταριά και την προσφυγική Νέα Ιωνία του Βόλου έως τα Μετέωρα, τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, αλλά και περιηγήθηκαν σε μέρη με φυσικό κάλλος και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Και του χρόνου! 

 

         

 
white_tick.png

Ψηφίστε

Πιστεύετε οτι η χρήση διαδραστικών πινάκων βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία;

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 91
Εχθές41
Εβδομάδα 334
Προηγούμενη εβδομάδα 871
Τρέχων μήνας 2925
Προηγούμενος μήνας 4622
Συνολικά 23007
Your IP: 10.2.34.21
Today: 28-06-2017
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1