Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση στο σχολείο μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
15-11-2017: Hμερίδα για την οδική ασφάλεια για τους μαθητές του σχολείου μας
Πειράματα στο εργαστήριο "Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή"
Πειράματα στο εργαστήριο ¨Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή" του σχολείου μας
31/10/2017: Σεμινάριο για τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο σχολείο μας
Τιμήσαμε την επέτειο του "ΟΧΙ"
2-10-2017: Ο Καθ. Αντ. Τραυλός μάς μίλησε για την αξία της άθλησης
2-10-2017: 4η Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

'Ωρες επικοινωνίας γονέων- εκπαιδευτικών (ΝΕΟ_από 13-11-2017)

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις ώρες επικοινωνίας εκπαιδευτικών - γονέων. 

Έως 3/12/17 οι αιτήσεις γις τις υποτροφίες του Καθιδρύματος Ματάλα!

Διαβάστε πληροφορίες για τον διαγωνισμό ανάδειξης υποτρόφων του Καθιδρύματος Ματάλα, πατώντας εδώ.

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Προγράμματα

Η παρουσίαση του προγράμματος "Ονομάτων επίσκεψις"

 

     Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στις 8 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα "Ονομάτων επίσκεψις". Τα μέλη της ομάδας μίλησαν για τους στόχους και τις δραστηριότητες του προγράμματος, ενώ παρουσίασαν μικρό δείγμα από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος η χορωδία και ορχήστρα του σχολείου ερμήνευσε κάποια από τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις για τις μετονομασίες αιθουσών, ενώ συμπράττοντας με μαθητές του ΕΠΑΛ Σπάρτης, συνέβαλε στην παρουσίαση μονόπρακτου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου" με συμμετοχή σχολείων της Λακωνίας. Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι Ι. Κονδυλόπουλος, Μ. Παπαποστόλου και Π. Παπασταθάκη. Και του χρόνου!

Πολιτιστικά προγράμματα σχολικού έτους 2016-7

 

       Κατά το σχολικό έτος 2016-7, υλοποιούνται στο σχολείο μας τα παρακάτω πολιτιστικά προγράμματα:

       1. "Ψηφίδες τοπικής ιστορίας: η αμπελοκαλλιέργεια στην παράδοση της Λακωνίας". Υπεύθυνος: Βαλκανάς Γεώργιος. Συμμετέχει: Χονδροπούλου Νικολέττα.

       2. "Ψηφίδες τοπικής ιστορίας: Λάκωνες αγωνιστές στον αγώνα της Εθνεγερσίας". Υπεύθυνη: Μεταξία Παπαποστόλού. Συμμετέχει: Βαλκανάς Γεώργιος.

       3, "Ονομάτων επίσκεψις:  Μια περιδιάβαση σε εκπροσώπους της τέχνης και του πολιτισμού μας". Υπεύθυνος: Ιωάννης  Κονδυλόπουλος. Συμμετέχουν: Παπαποστόλου Μεταξία, Παπασταθάκη Παναγιώτα.

                                                    

Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Εορτασμό υπέρ της διαφορετικότητας

 

      Και τη φετινή χρονιά, η πρόληψη κατά της σχολικής βίας βρήκε πρόσφορο έδαφος στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος". Κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν, να μάθουν, να εμπνευστούν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ως αποκορύφωμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα συμμετοχής σε μία ευρωπαϊκή εκδήλωση. Ειδικότερα συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Εορτασμό υπέρ της Διαφορετικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου και του θεσμού του eTwinning (9 Μαΐου 2016). Η συμμετοχή του σχολείου μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κατάφερε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο των σχολείων που συμμετείχαν, στο σύνολό τους 21 (πανελλαδικά και με τη χρήση της Αγγλικής Γλώσσας). Η συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών με την καθηγήτρια υπεύθυνη δράσης & πρόληψης του σχολείου κ. Ιωάννα Πασταρματζή ήταν άψογη, τόσο μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων όσο και μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλή συνέχεια!     

      Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το πρόγραμμα:

 

Περισσότερα...

Μαθητές μας συμμετείχαν σε Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

 

     Την Παρασκευή 15/4 και Σάββατο 16/4 2016 πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης της Περιφερείας Πελοποννήσου, στα κτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Οι Αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με συντονίστρια την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, κ. Ελένη Βολονάκη, σε συνεργασία με τους εξής φορείς:

Περισσότερα...

Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μας στο Βόλο

 

        Τα εφετινά μας πολιτιστικά μας προγράμματα κορυφώθηκαν με την τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο και το Πήλιο. Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παπαποστόλου Μ., Ντελή Ε., Κοτρότσου Χρ. και Βαλκανά Γ., επισκέφθηκαν χώρους που σχετίζονταν με το περιεχόμενο και τους εκπαιδευτικούς στόχους των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2015-6. Από το Μουσείο Θεόφιλου και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα έως την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και από την όμορφη Πορταριά και την προσφυγική Νέα Ιωνία του Βόλου έως τα Μετέωρα, τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, αλλά και περιηγήθηκαν σε μέρη με φυσικό κάλλος και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Και του χρόνου! 

 

         

 
white_tick.png

Ψηφίστε

Πιστεύετε οτι η χρήση διαδραστικών πινάκων βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία;

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 67
Εχθές59
Εβδομάδα 292
Προηγούμενη εβδομάδα 513
Τρέχων μήνας 1453
Προηγούμενος μήνας 1978
Συνολικά 18891
Your IP: 10.2.32.21
Today: 23-11-2017
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1