Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
17-5-2017: Επίσκεψη στον Μυστρά
18-5-2017: Η Γ΄ τάξη παρασκεύασε σαπούνι!
Δημιουργώντας έναν μικρό κήπο του σχολείου μας
10-5-2017: Ένα παιχνίδι για την υγεία
10-5-2017: Εκδήλωση για την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας
28-4-2017: Επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη
4-4-2017: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στην Μονεμβάσια
Εκδρομή στη Λευκάδα και τα Ιωάννινα
28-3-2017: Η Β΄ Γυμνασίου στη βυζαντινή γειτονιά
24-3-2017: Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
11 Mαρτίου 2017: Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Κ. Καραθεοδωρή
10-3-2017: Η Γ΄ τάξη παρακολούθησε πειράματα φυσικής
6/3/2017: Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό
15-2-2017: Επίσκεψη σε οινοποιείο στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος
3-2-2017: Εκδήλωση για τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το ΠΔ για την αξιολόγηση των μαθητών

    Πατώντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε το Προεδρικό διάταγμα υπ΄ αριθμ. 126/11-11-2016, που αφορά την έναρξη και λήξη του σχολικού έτους και τη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών.

 

Αλλαγές στον τρόπο προαγωγής-απόλυσης

  Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στον τρόπο προαγωγής των μαθητών και στον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και των Ξένων γλωσσών, πατώντας εδώ.

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Σχολικές Εορτές

24-3-2017: Συγκίνηση στη γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821

 

    Με τον πρέποντα σεβασμό, τίμησε το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Ξεκινώντας με τον ύμνο στην Υπέρμαχο Στρατηγό και ολοκληρώνοντας τη γιορτή με τον Εθνικό μας Ύμνο, οι μαθητές και μαθήτριες προσέγγισαν τη γιορτή με σεβασμό και υπευθυνότητα και απέδειξαν ότι έχουν συνειδητοποιήσει το περιεχόμενο και τη σημασία της εθνικής μας επετείου.

   Κατά το πρώτο μέρος της γιορτής η ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα «Ονομάτων επίσκεψις», με την ευκαιρία της μετονομασίας της αίθουσας του Α1 σε «Αίθουσα Διονυσίου Σολωμού», προσκάλεσε τους συμμαθητές και συμμαθήτριες σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις που αφορούσαν τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή. Παράλληλα, μοιράστηκε σχετικό ερωτηματολόγιο. Το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν ευχάριστα και δημιουργικά πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του σπουδαίου ποιητή (Υπεύθυνος: Ιωάννης  Κονδυλόπουλος).

   Ακολούθησαν οι απαγγελίες δημοτικών τραγουδιών υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μεταξίας Παπαποστόλου. Το τρίτο μέρος της γιορτής αφορούσε θεατρικά δρώμενα για τις ηρωϊκές μορφές του αγώνα της Εθνεγερσίας στη Λακωνία. Υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κυρίας Κωνσταντίνας Ντανάκα, μαθητές και μαθήτριες υποδύθηκαν θρυλικές μορφές όπως ο καπετάν Ζαχαριάς, ο Παναγιώτης Κρεββαττάς, ο επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος, αλλά και συγγενικά πρόσωπα των παραπάνω αγωνιστών. Μέσα από χαρακτηριστικούς θεατρικούς μονολόγους αναδείχθηκε η προσωπικότητα και το έργο των αγωνιστών και αγωνιστριών της Επανάστασης.

    Κατά το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης η χορωδία και ορχήστρα του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Παναγιώτας Παπασταθάκη απέδωσε με μοναδικό τρόπο δημοτικά τραγούδια και αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου.

  Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν η κα Παπαποστόλου παρακάλεσε τον Πρωτοσύγγελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, πατέρα Γεώργιο Μπλάθρα, να τραγουδήσει τον «Γερο-Δήμο». Συγκινημένος ο ιερέας απέδωσε με έξοχο τρόπο το δημοτικό τραγούδι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δασκάλους του, οι οποίοι του γνώρισαν τον κόσμο της λαϊκής παράδοσης. Χειροκροτούμενος θερμά από το συγκινημένο ακροατήριο,  ο ιερέας τραγούδησε στη συνέχεια και τα «Κλεφτόπουλα».

    Εκτός από τον πατέρα Γεώργιο, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Γεωργία Μυλωνάκου, λέκτωρ στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Κωνσταντίνος Τζανετάκος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, ο κ. Δημήτριος Βαχαβιώλος, Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ο κ. Φώτης Κανακόπουλος, Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, η κυρία Φωτεινή Δημητρίου, συνταξιούχος συνάδελφος, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αλλά και πλήθος γονέων των μαθητών και μαθητριών.  

Χριστουγεννιάτικη γιορτή-αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

 

       Αφιερωμένη στον μεγάλο μας συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος», καθώς ο σπουδαίος πεζογράφος από τη Σκιάθο έγραψε πλήθος κειμένων εμπνευσμένων από την ορθόδοξη παράδοση και από τα έθιμα του λαού μας. Η γιορτή εντάχθηκε στον κύκλο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Γυμνάσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2016-7 με άξονα το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ονομάτων επίσκεψις: μια περιδιάβαση σε εκπροσώπους του πνεύματος και της τέχνης». Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Παπαποστόλου Μεταξίας, Κονδυλόπουλου Ιωάννη και Παπασταθάκη Παναγιώτας και έχει ως στόχο τη μετονομασία των αιθουσών του σχολείου με τα ονόματα προσωπικοτήτων των γραμμάτων μας και την παράλληλη γνωριμία με το έργο τους.

     Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της 23ης Δεκεμβρίου του 2016 αξιοποιήθηκαν διηγήματα του Παπαδιαμάντη, που δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Επίσης, η ομάδα δημοσιογραφίας παρουσίασε στοιχεία από τον βίο του συγγραφέα, ενώ η χορωδία έψαλε παραδοσιακά κάλαντα από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο.

Περισσότερα...

17 Νοεμβρίου 2016: 43 χρόνια μετά

 

        43 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα της φοιτητικής εξέγερσης του Νοέμβρη του '73 εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Αυτό αναδείχθηκε από τη σημερινή γιορτή στο σχολείο μας, που είχε έντονη τη σφραγίδα του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, καθώς εκπρόσωποί του μοιράστηκαν με τους συμμαθητές/τριες τον προβληματισμό τους σχετικά με το νόημα των σχολικών εορτών γενικότερα, αλλά και ειδικότερα της συγκεκριμένης επετείου.      

Περισσότερα...

27-10-2016: η γιορτή μας για την 28η Οκτωβρίου 1940

 

          Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του ΟΧΙ. Υπό την καθοδήγηση της θεολόγου κ. Αγγελικής Φραγκή, οι μαθητές/τριες βοήθησαν με τις απαγγελιές τους τους συμμαθητές τους να ανακαλέσουν τα γεγονότα του Έπους του '40 και απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα ενάντια στο φασισμό. Η χορωδία και ορχήστρα του σχολείου, υπό τη διδασκαλία της κ. Παναγιώτας Παπασταθάκη, τραγούδησε επετειακά τραγούδια και χειροκροτήθηκε θερμα.

   

 

 

Ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2016-7

     

       Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο καθιερωμένος αγιασμός για το νέο σχολικό έτος. Με χαμόγελα και αισιοδοξία για μια δημιουργική σχολική χρονιά, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας υποδέχθηκε τους παλιούς και νέους μαθητές και μαθήτριες στο διδακτήριο, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διακοσμήθηκε με έργα ζωγραφικής από πινακοθήκες της χώρας μας (Πινακοθήκη Αβέρωφ, Εθνική, Ίδρυμα Μπενάκη). Στόχος μας μέσω και αυτών των έργων είναι η διαρκής επαφή των μαθητών με την τέχνη και η καλλιέργεια της αισθητικής τους αγωγής. Καλή σχολική χρονιά!

 

 

 
white_tick.png

Ψηφίστε

Πιστεύετε οτι η χρήση διαδραστικών πινάκων βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία;

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 457
Εχθές173
Εβδομάδα 630
Προηγούμενη εβδομάδα 1536
Τρέχων μήνας 2851
Προηγούμενος μήνας 4145
Συνολικά 22456
Your IP: 10.2.32.21
Today: 22-05-2017