Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ!
20-6-2018: Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο
23-5-2018: Το 1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας
7-5-2018: Ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης στο σχολικό μας συγκρότημα
Αναρτήθηκε η βιντεοσκοπημένη παράσταση "Η συνάντηση των ευγεςνών αερίων"
10-5-2018: Επίσκεψη στο ΙΝΕΒΥΠ και στον Μυστρά.
Θεματική εβδομάδα 2017-8
19-22/4/2018: Εκδρομή σε Άρτα-Τζουμέρκα-Ιωάννινα-Μετέωρα-Ελάτη-Λίμνη Πλαστήρα
20-4-2018: Eκδρομή της Α΄ και Β΄ τάξης σε Ναύπλιο-Μυκήνες
Το Έτος Μαθηματικών στο σχολείο μας
23-3-2018: Τιμήσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
21-3-2018: Γνωριμία με τις "Ψηφίδες για την Ελληνική Γλώσσα"
Μάρτιος 2018: Εκδήλωση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό
7-3-2018: Παρασκευή σαπουνιού στο εργαστήριο του σχολείου μας
Τεχνολογία Β΄Γυμνασίου: Σχέδιο εργασίας
4-12-2017: Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση στο σχολείο μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
15-11-2017: Hμερίδα για την οδική ασφάλεια για τους μαθητές του σχολείου μας
Πειράματα στο εργαστήριο "Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! ΕΠΕΙΓΟΝ!

   Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα εγγραφούν στην Α΄ τάξη ή θα επανεγγραφούν στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη του σχολείου μας να προσέλθουν έως την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 στο σχολείο για την εγγραφή-επανεγγραφή των παιδιών τους. 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη Β΄θμια εκπαίδευση

       Για να διαβάσετε τη νέα  υπουργική απόφαση  (23/01/2018) για θέματα λειτουργίας των σχολείων, για τις εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών πατήστε εδώ.

Αρχίζει η Β΄ φάση των e-εγγραφών

  Τα αποτελέσματα της πρώτης κατανομής των e-εγγραφών σε σχολεία θα είναι διαθέσιμα  για τους μαθητές/τριες και τους κηδεμόνες τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Οι μαθητές/τριες που  θα φοιτησουν στην Α Λυκειου  των οποίων η κατανομή έχει ολοκληρωθεί μπορούν να εκτυπώνουν την οριστική αίτησή τους προκειμένου να την καταθέσουν στο σχολείο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Το βίντεο της παράστασης "Η συνάντηση των ευγενών αερίων"

   Αναρτήθηκε η βιντεοσκοπημένη παράσταση "Η συνάντηση των ευγενών αερίων". Για να την παρακολουθήσετε, πατήστε εδώ

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

No module found !Δειγματικές Διδασκαλίες

21-3-2018: Επιμόρφωση για τις "Ψηφίδες" στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος"

 

     Η ενότητα της Λογοτεχνίας στις «Ψηφίδες για την Ελληνική Γλώσσα» παρουσιάστηκε  την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, στους φιλολόγους της Λακωνίας. Η επιμορφωτική συνάντηση οργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Λακωνίας, κ. Μανώλη Στεργιούλη, και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Στην «Αίθουσα Διονυσίου Σολωμού» οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έναν από τους πρωτεργάτες του συγκεκριμένου ιστοχώρου, τον επιστημονικό υπεύθυνο και συντονιστή των ομάδων που εκπόνησαν το υλικό των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κ. Βασίλη Βασιλειάδη, ερευνητή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους αξιοποίησης κάθε περιβάλλοντος, ο εισηγητής παρουσίασε έναν έναν τους ακόλουθους ιστοχώρους: Πρόσωπα και Θέματα της Λογοτεχνίας, Λογοτεχνία και πόλεις, Ιστορία και Λογοτεχνία. Ανεμόσκαλα Δημώδης Γραμματεία, Σελιδοδείκτες για το Λογοτεχνία, Εξερευνώ τις Ιστορίες και Σύμμεικτα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Για  όλους εμάς που αγαπούμε τη λογοτεχνία, η γνωριμία με τα εργαλεία αυτά, τα τόσο πολύτιμα για τη μελέτη και τη διδασκαλία της, ήταν ιδιαίτερα σημαντική, άρα και η επιμορφωτική συνάντηση πολλαπλά χρήσιμη.

 

               

Ανακοίνωση σε επιστημονική ημερίδα για εκπαιδευτική δράση του σχολείου μας

     

      Κατά το περυσινό διδακτικό έτος υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Μυστράς του Καζαντζάκη". Για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα μιλήσουν το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, στις 17.00, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, η αρχαιολόγος της ΕΦΑΛΑΚ Λακωνίας κ. Γιάννα Κατσουγκράκη  και ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Κονδυλόπουλος, διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος", στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνουν ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας κ. Μανώλης Στεργιούλης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας. Για να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας, που έχει τίτλο "Αναφορά στον βίο και την πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη", πατήστε εδώ.

Τι είναι οι Συμφραστικοί Πίνακες Λέξεων και πώς μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε;

    

    Τι είναι ένας Συμφραστικός Πίνακας Λέξεων; Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί; Τι νέο μπορεί να προσφέρει στην προσέγγιση του έργου ενός ποιητή; Τα ερωτήματα αυτά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε πέρυσι με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας εφαρμόζοντας το σενάριο με τίτλο: "Μέσα από τον καθρέφτη και τι βρήκαμε εκεί". Το διδακτικό σενάριο έχει αναρτηθεί στον "Πρωτέα", από όπου μπορείτε να το προσπελάσετε. 

Διδακτικό σενάριο με αξιοποίηση των "Ψηφίδων"

 

   Αναρτήθηκε στον «Πρωτέα» το διδακτικό σενάριο με τίτλο «Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν: περι-διαβάζοντας στη Θεσσαλονίκη«. Πρόκειται για σενάριο που αφορά τη Νεοελληνική λογοτεχνία και έχει ήδη εφαρμοστεί στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» (σχολικό έτος 2014-5). Δημιουργός του ο Ιωάννης Κονδυλόπουλος.

  Οι μαθητές του τμήματος στο οποίο εφαρμόστηκε το σενάριο προσπάθησαν  να βοηθήσουν δύο επινοημένους συμμαθητές τους από τη Θεσσαλονίκη να ολοκληρώσουν μια εργασία που υποτίθεται ότι τους είχε ανατεθεί: με οδηγό υλικό από τις «Ψηφίδες για την ελληνική γλώσσα» επιχείρησαν  ψηφιακές αναζητήσεις, διάβασαν κείμενα και περι-διάβασαν  σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τις «φυλές των σπιτιών» των προσφύγων και των Εβραίων της πόλης.

Εφαρμογές εκπαιδευτικών σεναρίων στην τάξη αναρτημένες στον "Πρωτέα'

 

      Άρχισαν να αναρτώνται στον Πρωτέα τα εκπαιδευτικά σενάρια που εφαρμόστηκαν στο σχολείο μας κατά τα παρελθόντα έτη. Συγκεκριμένα έχουν ήδη αναρτηθεί οι εφαρμογές των σεναρίων: "Τι εξημερωσε ο Μικρός Πρίγκιπας;", "΄Οψεις της Ρωμιοσύνης: σχεδιάζοντας μια γιορτή για το Γιάννη Ρίτσο",  "Μεταξύ Έβρου και Ευρώτα", "Το ουσιώδες είναι που παίξαμε: παιχνίδια με την ποίηση" (του Γ. Κονδυλόπουλου), "Μια τρυφερή μορφή παιδιού γράφεται και σβήνει: παιδί και παιχνίδι", "Πάμε Βιβλιοθήκη" (της Μαρίνας Αρετάκη), "Η νήσος των ποιητών" και "Ιστορίες ξένες: μια άσκηση στην ετερότητα" (της Σταυρούλας Τεντόμα). Οι εφαρμογές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του  Ι. Κονδυλόπουλου.

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 24
Εχθές36
Εβδομάδα 293
Προηγούμενη εβδομάδα 368
Τρέχων μήνας 1053
Προηγούμενος μήνας 1298
Συνολικά 17811
Your IP: 10.2.34.21
Today: 23-06-2018
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1