Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018
4-12-2017: Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση στο σχολείο μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
15-11-2017: Hμερίδα για την οδική ασφάλεια για τους μαθητές του σχολείου μας
Πειράματα στο εργαστήριο "Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή"
Πειράματα στο εργαστήριο ¨Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή" του σχολείου μας
31/10/2017: Σεμινάριο για τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο σχολείο μας
Τιμήσαμε την επέτειο του "ΟΧΙ"
2-10-2017: Ο Καθ. Αντ. Τραυλός μάς μίλησε για την αξία της άθλησης
2-10-2017: 4η Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου οι έλεγχοι Α΄ τετραμήνου

Οι έλεγχοι του Α΄ τετραμήνου θα δοθούν τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00.

Ας θυμηθούμε τις αλλαγές στον τρόπο προαγωγής σύμφωνα με την 166077/Δ2 εγκύκλιο του 2016 και το ΠΔ 126 του 2016

Διαβάστε τις αλλαγές στον τρόπο προαγωγής/απόλυσης των μαθητών και στον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και των Ξένων γλωσσών, σύμφωνα με την 166077/Δ2/7-10-2016, πατώντας εδώ. Για να διαβάσετε όλο το Προεδρικό Διάταγμα 126 του 2016, πατήστε εδώ.

 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη Β΄θμια εκπαίδευση

       Για να διαβάσετε τη νέα  υπουργική απόφαση  (23/01/2018) για θέματα λειτουργίας των σχολείων, πατήστε εδώ.

'Ωρες επικοινωνίας γονέων- εκπαιδευτικών (ΝΕΟ_από 13-11-2017)

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις ώρες επικοινωνίας εκπαιδευτικών - γονέων. 

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28


Εκδηλώσεις

Ενημέρωση για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

 

      Η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό, αγαθό που πρέπει να το σεβόμαστε και να το διαφυλάσσουμε. Επιπλέον, όπως λέγεται πολύ ορθά, η πρόληψη σώζει ζωές. Υπό αυτήν την έννοια, ως σχολική κοινότητα μέλημά μας είναι να ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα ή να απειλήσει τη ζωή τους, ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του σχολείου μας, λίγες ημέρες πριν την κατεξοχήν   εορτή της ζωής, τα Χριστούγεννα, ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για  ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Εκτός από τις ενέργειες που σχετίζονται με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, για τις οποίες από την αρχή του σχολικού έτους έχουν  πραγματοποιηθεί τρεις ασκήσεις, αποφασίστηκε να υπάρξει ενημέρωση για όλα τα υπόλοιπα θέματα του μνημονίου διαχείρισης φυσικών καταστροφών και τεχνολογικών ατυχημάτων, που έχει προωθηθεί στα σχολεία. Εισηγητής ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο οποίος εξέθεσε αναλυτικά όλες τις ενδεδειγμένες και προβλεπόμενες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ακραίων καιρικών φαινομένων, πλημμύρας, τεχνολογικών ατυχημάτων κτλ. Οι μαθητές/τριες ενθαρρύνθηκαν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές των πληροφοριών αυτών στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. 

4 Δεκεμβρίου 2017: Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο σχολείο μας

 

     Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Έτσι κάιθε χρόνο πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών. Στο σχολεία μας πραγματοποιήθηκαν και εφέτος με τη σύμπραξη όλης της σχολικής κοινότητας ποικίλες δραστηριότητες. Τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος και η διδακτέα ύλη συνδυάστηκαν δημιουργικά με τις δραστηριότητες αυτές, με στόχο την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προβληματίστηκαν, εκφράστηκαν και  δημιούργησαν αφίσες με σχετικά μηνύματα σε όλα τα γλωσσικά μαθήματα, ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα, οι οποίες αναρτήθηκαν στους διαδρόμους του σχολείου (υπεύθυνες: κυρίες Πασταρματζή Ιωάννα και Μανδηλαρά Σοφία). Επίσης, χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων από γονέα μαθήτριας του σχολείου μας, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις δυσκολίες μετακίνησης και προσβασιμότητας σε κάποιους χώρους που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ  και στη συνέχεια έπαιξαν πετοσφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση από καθιστή θέση (υπεύθυνος: κ. Σταυρόπουλος Ιωάννης). Τέλος, τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια που επιμελήθηκε η φιλόλογος ειδικής αγωγής του σχολείου μας  κυρία Καραθάνου Λαμπρινή. 

Περισσότερα...

17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

       Στην εφετινή εκδήλωση του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η ιστορική αφήγηση είχε τον πρώτο λόγο. Ο υπεύθυνος κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ξετύλιξε τα γεγονότα από τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου πολέμου, του ψυχροπολεμικού κλίματος, αλλά και της ταραγμένης πολιτικής ζωής κατά τη δεκαετία του '60, σε μια προσπάθεια να διαφανούν όλες οι συνθήκες που οδήγησαν στην επτάχρονη δικτατορία. Αφού περιγράφηκαν γεγονότα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, προσεγγίστηκαν τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες. Ένας από αυτούς, ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ, αφηγήθηκε στους μαθητές το δραματικό τριήμερο όπως το έζησε ο ίδιος ως μαθητής και αυτόπτης μάρτυρας. 

    Αποτιμώντας τα γεγονότα, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμφώνησαν ότι ο διχασμός και η πόλωση οδηγούν σε εκτροπές και εθνικές τραγωδίες, όπως αυτή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και ότι στο μέλλον ο λαός μας πρέπει να πορευθεί ενωμένος, αξιοποιώντας τα διδάγματα του ιστορικού παρελθόντος. 

 

 
 

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα

 

       Τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα: μια υπόθεση που αφορά ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες και συχνά αποτελεί μάστιγα γι'  αυτές. Απαραίτητη είναι λοιπόν η πρόληψη, που είναι εφικτή μόνο μέσω της γνώσης και της κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία πρέπει να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, και εφέτος πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Λακωνίας ενημερωτικές ημερίδες για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων.Στο σχολείο μας η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2017. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Σπάρτης, κκ. Μαυροειδόγγονας Βασίλειος, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, και Βαρυπομπιώτης Γεώργιοσ, με την αναλυτική τους παρουσίαση και την προβολή εποπτικού υλικού, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και τους ευαισθητοποίησαν για τα καίρια ζητήματα που ανέπτυξαν. 

 

31-10-2017: Σεμινάριο για τον αυτισμό στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης

 

       Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές αυτιστικού φάσματος και στρατηγικές πρόληψης, υποστήριξης και αντιμετώπισης» παρακολούθησαν  εκπαιδευτικοί τεσσάρων σχολείων της Λακωνίας, ανάμεσα στα οποία και του δικού μας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα Τίτου Πατρίκιου", στο σχολείο μας. Εισηγήτρια ήταν η κυρία Αναστασία Βλάχου, αν. καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Εκπαιδευτικής Ένταξης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δρ. Δήμητρα Δάφνη

  

 

 
white_tick.png

Ψηφίστε

Πιστεύετε οτι η χρήση διαδραστικών πινάκων βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία;

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 29
Εχθές66
Εβδομάδα 392
Προηγούμενη εβδομάδα 1139
Τρέχων μήνας 1796
Προηγούμενος μήνας 1385
Συνολικά 18641
Your IP: 10.2.33.21
Today: 17-02-2018
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1