Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση στο σχολείο μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
15-11-2017: Hμερίδα για την οδική ασφάλεια για τους μαθητές του σχολείου μας
Πειράματα στο εργαστήριο "Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή"
Πειράματα στο εργαστήριο ¨Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή" του σχολείου μας
31/10/2017: Σεμινάριο για τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο σχολείο μας
Τιμήσαμε την επέτειο του "ΟΧΙ"
2-10-2017: Ο Καθ. Αντ. Τραυλός μάς μίλησε για την αξία της άθλησης
2-10-2017: 4η Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

'Ωρες επικοινωνίας γονέων- εκπαιδευτικών (ΝΕΟ_από 13-11-2017)

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις ώρες επικοινωνίας εκπαιδευτικών - γονέων. 

Έως 3/12/17 οι αιτήσεις γις τις υποτροφίες του Καθιδρύματος Ματάλα!

Διαβάστε πληροφορίες για τον διαγωνισμό ανάδειξης υποτρόφων του Καθιδρύματος Ματάλα, πατώντας εδώ.

white_arrow.png

Χρήσιμα


white_info.png

Σχολικό ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Εκδηλώσεις

17 Νοεμβρίου 2017: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

       Στην εφετινή εκδήλωση του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η ιστορική αφήγηση είχε τον πρώτο λόγο. Ο υπεύθυνος κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ξετύλιξε τα γεγονότα από τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου πολέμου, του ψυχροπολεμικού κλίματος, αλλά και της ταραγμένης πολιτικής ζωής κατά τη δεκαετία του '60, σε μια προσπάθεια να διαφανούν όλες οι συνθήκες που οδήγησαν στην επτάχρονη δικτατορία. Αφού περιγράφηκαν γεγονότα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, προσεγγίστηκαν τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες. Ένας από αυτούς, ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ, αφηγήθηκε στους μαθητές το δραματικό τριήμερο όπως το έζησε ο ίδιος ως μαθητής και αυτόπτης μάρτυρας. 

    Αποτιμώντας τα γεγονότα, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμφώνησαν ότι ο διχασμός και η πόλωση οδηγούν σε εκτροπές και εθνικές τραγωδίες, όπως αυτή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και ότι στο μέλλον ο λαός μας πρέπει να πορευθεί ενωμένος, αξιοποιώντας τα διδάγματα του ιστορικού παρελθόντος. 

 

 
 

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα

 

       Τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα: μια υπόθεση που αφορά ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες και συχνά αποτελεί μάστιγα γι'  αυτές. Απαραίτητη είναι λοιπόν η πρόληψη, που είναι εφικτή μόνο μέσω της γνώσης και της κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία πρέπει να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, και εφέτος πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Λακωνίας ενημερωτικές ημερίδες για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων.Στο σχολείο μας η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2017. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Σπάρτης, κκ. Μαυροειδόγγονας Βασίλειος, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, και Βαρυπομπιώτης Γεώργιοσ, με την αναλυτική τους παρουσίαση και την προβολή εποπτικού υλικού, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και τους ευαισθητοποίησαν για τα καίρια ζητήματα που ανέπτυξαν. 

 

31-10-2017: Σεμινάριο για τον αυτισμό στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης

 

       Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές αυτιστικού φάσματος και στρατηγικές πρόληψης, υποστήριξης και αντιμετώπισης» παρακολούθησαν  εκπαιδευτικοί τεσσάρων σχολείων της Λακωνίας, ανάμεσα στα οποία και του δικού μας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα Τίτου Πατρίκιου", στο σχολείο μας. Εισηγήτρια ήταν η κυρία Αναστασία Βλάχου, αν. καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Εκπαιδευτικής Ένταξης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δρ. Δήμητρα Δάφνη

  

 

 

2-10-2017: Η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

     Ποικίλες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν και εφέτος στο σχολείο μας, με την ευκαιρία της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η φετινή δράση είχε τίτλο «Αθλούμαι-χαράΖΩ το μέλλον».  Στις 8.30 π.μ., σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής  εγκυκλίου, οι μαθητές  και οι μαθήτριες του σχολείου, όπως και ολόκληρης της χώρας, έπαιξαν με μπάλες της πετοσφαίρισης, καταμετρώντας τις επιτυχημένες πάσες.

       Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τίτου Πατρίκιου», όπου παρακολούθησαν την ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αντώνιου Τραυλού με θέμα τις ευεργετικές συνέπειες της άθλησης στη ζωή μας. Καθ’  όλη τη διάρκεια της εισήγησης, υπήρχε διάλογος με τους μαθητές και τον καθ. Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Περισσότερα...

Συγκίνηση στη γιορτή αποφοίτησης για το σχολικό έτος 2016-7

 

       Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις ολοκληρώθηκε με τον πλέον συγκινητικό τρόπο στις 30 Ιουνίου 2017, στο προαύλιο του σχολείου μας. Κατά τη γιορτή αποφοίτησης μαθητές και γονείς 

white_tick.png

Ψηφίστε

Πιστεύετε οτι η χρήση διαδραστικών πινάκων βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία;

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 63
Εχθές59
Εβδομάδα 288
Προηγούμενη εβδομάδα 513
Τρέχων μήνας 1449
Προηγούμενος μήνας 1978
Συνολικά 18887
Your IP: 10.2.32.21
Today: 23-11-2017
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1