Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Ξεκινά η διαδικασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών/τριών στο Λύκειο
Πασχαλινές λαμπάδες και κάρτες από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας
8οι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης: εξαιρετική εμφάνιση του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας
Μια πεταλούδα στο προαύλιο του σχολείου μας
8-4-2024: Τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας
Η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος"
28-3-2024: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πυροπροστασία
Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Μία μαθήτρια και ένας μαθητής μας στον Τελικό του 4ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας
Επιτυχόντες δύο μαθητές μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών "Ευκλείδης"
Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης στο "Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εισαγωγή σε Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία

    Για να διαβάσετε την ΥΑ και τις εγκυκλίους σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία (σχολικό έτος 2024-5), πατήστε εδώ

Ώρες συνεργασίας με εκπαιδευτικούς (σχ. έτος 2023-4)

  Για να δείτε τις ώρες συνεργασίας/επικοινωνίας με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, πατήστε εδώ

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου μας

 Για να διαβάσετε τον Eσωτερικό Kανονισμό Λειτουργίας του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος", πατήστε εδώ.

Παρακολούθηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης στο Λύκειο

    Η προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών/τριών της Γ΄τάξης που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2024-5 στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ ξεκίνησε. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της, μεταβαίνοντας στη σχετική ιστοσελίδα

 
 

white_arrow.png

Χρήσιμα




Εκδηλώσεις

28-3-2024: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πυροπροστασία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

       Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται μια πυρκαγιά; Πώς σβήνει; Τι κάνουμε όταν πάρει φωτιά ένα τηγάνι;  Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ενημέρωση - εκπαιδευση στην πυροπροστασία και στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων φυσικών φαινομένων στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας" της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Μετά τη θεωρητική ενημέρωση από τον Αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο για τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, τις πυρκαγιές και την κατάσβεσή τους, καθώς και για το έργο της Πυορσβεστικής Υπηρεσίας, ακολούθησε επίδειξη του εξοπλισμού και της λειτουργίας ενός πυροσβεστικού οχήματος και των πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως. 

 

    

 

 

Ο Όμιλος Παραδοσιακού Πολιτισμού του σχολείου μας στο ΚΑΠΗ Σπάρτης

 

      Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Όμιλος του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος" με θέμα "Ο παραδοσιακός πολιτισμός: η αξία της λαϊκής δημιουργίας" σε εποικοδομητική συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τον Δήμο Σπάρτης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 11:00, στον εσωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ Σπάρτης επί της οδού Γκορτσολόγου 119, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη σχολική εργασία με θέμα τον παραδοσιακό χορό "Στου Παπαλάμπρου την αυλή ή η Παπαλάμπραινα".

   Ο σκοπός ήταν να προβληθεί η Λαογραφία και αναδειχθεί η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών µέσω της εθελοντικής προσφοράς, ως καλή πρακτική πολιτισμού και ποιότητας ζωής, αλλά και να προαχθεί η κοινωνική και διαγενεακή αλληλεγγύη.

Περισσότερα...

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα 2023: δράσεις του σχολείου μας για τους συνανθρώπους μας

     Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές του Β2 του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος"  παρέδωσαν στους υπεύθυνους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τοπικού Παραρτήματος Σπάρτης τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η σχολική κοινότητα, από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023.  Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, στηρίζοντας τους αδύναμους συμπολίτες μας, βοηθώντας τους να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.
      Επίσης, και φέτος η σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος " αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη φιλανθρωπική δράση του make-a-wish «Αστέρια της Ευχής» ως ένα ελάχιστο δείγμα αγάπης και συμπαράστασης προς όλα αυτά τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
    Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 με επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών, εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι  Ανάργυροι»Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και θα δώσουν χριστουγενιάτικες κάρτες με ευχές αγάπης, που οι ίδιοι έφτιαξαν καθώς και τα στολίδια που περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο bazaar, στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, γεμίζοντας συναισθήματα χαράς και συγκίνησης τους ηλικιωμένους. Η επίσκεψη των μαθητών έχει ως στόχο να ζεστάνει τις καρδιές και να χαρίσει χαμόγελα στους ενοίκους του Γηροκομείου, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης και ζεστασιάς, εμπνέοντας παράλληλα στους μαθητές/τριες σεβασμό προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Κοντά στους συνανθρώπους μας

   Ένα δέντρο με κουτιά από γάλατα  δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του  4ου Γυμνάσιου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος"!  Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Σπάρτης) θα επισκεφθούν το σχολείο, για να παραλάβουν τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί από τους μαθητές/τριες. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα έχει στηθεί συμβολικά ένα δέντρο από τα γάλατα που έχουν προσφέρει μαθητές/τριες του τμήματος β2 του σχολείου. 

  Ίσως φαίνεται απίστευτο, όμως πολλά παιδιά και ενήλικες στην περιοχή μας στερούνται τα βασικά. Παρακαλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην όμορφη αυτή εκδήλωση, αν επιθυμούν, να προσφέρουν ένα κουτί γάλα εβαπορέ για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Για κάθε κουτί, θα κρεμάμε ένα αστέρι στο δέντρο μας και ένα δεύτερο δέντρο, ένα δέντρο αγάπης, με κουτιά από γάλα θα στηθεί δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας.  Ας προσφέρουμε λίγο γάλα στα παιδιά που στερούνται τα στοιχειώδη! (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κανέλλα Γρουσοαζάκου).

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης

 

   Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος" με όμορφες χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών  από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Τα έσοδα θα διατεθούν γΙα φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σας περιμένουμε όλους/όλες! 


 

 
 
white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 25
Εχθές183
Εβδομάδα 744
Προηγούμενη εβδομάδα 1012
Τρέχων μήνας 3888
Προηγούμενος μήνας 4119
Συνολικά 23467
Your IP: 10.2.5.13
Today: 18-04-2024
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1