Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Oδηγίες και μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων
1ο Βραβείο σε μαθήτρια του σχολείου μας στον Περιφερειακό διαγωνισμό ποίησης με τίτλο: "Μαθητικές γραφές με αφορμή ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου"
Απρίλιος 2020: Ένας χρόνος από μια ξεχωριστή δράση του σχολείου
Οδηγίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οδηγίες ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

    Για να διαβάσετε οδηγίες για την ασφαλή παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο, πατήστε εδώ (νέο) και εδώ..

    Για τον τρόπο προαγωγής και απόλυσης των μαθητών κατά το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς και για τον τρόπο ρύθμισης των απουσιών, διαβάστε εδώ. Τα μαθήματα θα λήξουν στις 12-6-2020. Διαβάστε εδώ.

Βράβευση μαθήτριας σε διαγωνισμό.

    Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Ισμήνη-Μαρία Μόρσινκ-Παλούμπα στην οποία απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο: "Μαθητικές γραφές με αφορμή ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, που προκήρυξε η ΔΔΕ Λακωνίας. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας (συνολικά πέντε) που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.  

 

Εγκύκλιος για εισαγωγή μαθητών/τριών σε Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία

  Για να διαβάσετε την εγκύκλιο σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών σε Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια, πατήστε εδώ

white_arrow.png

Χρήσιμα
Τιμητική εκδήλωση για τον Τίτο Πατρίκιο

 

       Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος" είχε την τιμή να φιλοξενήσει έναν από τους μεγαλύτερους μεταπολεμικούς ποιητές και στοχαστές μας, τον κ. Τίτο Πατρίκιο. Σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Μ. Στεργιούλη και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας, το σχολείο μας οργάνωσε τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, που κορυφώθηκε με τη μετονομασία της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου σε Αίθουσα Τίτου Πατρίκιου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Το υλικό σχετικά με τη ζωή και το έργο του ποιητή που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

      Μετά την εισαγωγική εισήγηση από τη Διευθύντρια κ. Μ. Παπαποστόλου, προβλήθηκε παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του ποιητή, ενώ μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν με μοναδικά εκφραστικό τρόπο χαρακτηριστικά ποιήματά του στα ελληνικά, αλλά και μεταφράσεις τους στα αγγλικά και γαλλικά. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο λόγος δόθηκε στον κ. Τίτο Πατρίκιο, που με την πείρα ζωής, το στοχαστικό του πνεύμα, το χιούμορ και τη διάθεσή του για επικοινωνία απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών/τριών που αφορούσαν όχι μόνο τη λογοτεχνία και το ρόλο της, αλλά και τα βιώματα και τις καταστάσεις που τον  ενέπνευσαν. Οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν πλουσιότεροι μετά τη συνάντηση με τον ποιητή, που δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, το ήθος και την ευστροφία των μαθητών/τριών, αλλά και την προετοιμασία τους για την εκδήλωση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου (βλ. και εδώ).

       Την εκδήλωση  παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Πετρόπουλος, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος ?οι οποίοι, μαζί με τον Πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς του σχολείου έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με τη μορφή και το όνομα του ποιητή? η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Α. Αργειτάκου, η Υπεύθυνη του Γραφείου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) κ. Β. Βαφάκου, η επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Α. Γεωργιάδου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών κ. Ι. Σιτές, ο Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ. Κ. Τζανετάκος, εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

     Κλείνοντας, η διευθύντρια ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ιδιαίτερα τους φιλολόγους κκ. Π. Δημήτρουλα, Ι. Κονδυλόπουλο, Ε. Ντελή, Χ. Κοτρότσου καθώς και τις καθηγήτριες Γαλλικής και Αγγλικής  γλώσσας κκ. Α. Βασιλείου και Ι. Πασταρματζή, αλλά και τον κ. Ι. Σταυρόπουλο για την προετοιμασία της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστίες οφείλονται στο Διευθυντή του συστεγαζόμενου 3ου Λυκείου Σπάρτης, κ. Φ. Κανακόπουλο, και στο Σύλλογο διδασκόντων του ίδιου σχολείου, που στήριξαν την εκδήλωση.

 

white_info.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα 146
Εχθές177
Εβδομάδα 323
Τρέχων μήνας 323
Προηγούμενος μήνας 4924
Συνολικά 20707
Your IP: 10.2.34.21
Today: 02-06-2020
Online χρήστες1
Members: 0
Guest online: 1